Γίνε μέλος της ομάδας μας

    Advertisement Section
    Header AD Image

    Εκδήλωση της ΧΑΝ Νικαίας για τα 100 χρόνια από την ίδρυση της – αφιέρωμα στον Βασίλη Μπαρμπαγιάννη και

    Διαβάζεται σε:1 Λεπτά, 54 Δεύτερα
    Το Παράρτημα Νίκαιας της ΧΑΝ Αθηνών διοργάνωσε για τα 100 χρόνια από την ίδρυσή του Δήμου Νίκαιας εκδήλωση στο Δημαρχείο για να τιμήσει τους Μακαριστούς Αρχιερείς και τους αείμνηστους Δημάρχους και Βουλευτές που υπηρέτησαν την πόλη της Νίκαιας . Συμμετείχε η Παιδική χορωδία του Ωδείου ΧΑΝ και η Χορωδία Γονέων και Φίλων της ΧΑΝ υπό την διεύθυνση του Ανδρέα Πριονά και της Κατερίνας Ανδρεαδάκη.
    Τιμήθηκαν οι Μητροπολίτες Ιάκωβος Γκίνης Παπαθανασίου και ο Γεώργιος Παυλίδης. Επίσης , οι Δήμαρχοι Νίκαιας Ιωάννης Μελάς, Ντίνος Κατσαφάνας και Βέρα Νικολαΐδη καθως και οι Βουλευτές Δημήτρης Διαμαντίδης, Ιωάννης Καψής , Παναγιώτης Κρητικός , Αναστάσιος Νεράντζης και Βασίλειος Μπαρμπαγιάννης.
    Στην εκδήλωση προσκλήθηκα ως εκπρόσωπος της οικογένειας Μπαρμπαγιάννη και είχα την τιμή να μιλήσω για τον θείο μου και να αναφερθώ στο κοινωφελές έργο του. Ο Βασίλης Μπαρμπαγιάννης δεν ήταν πολιτικός ήταν απλά ένας άνθρωπος με μεγάλη ψυχή , που στόχο είχε στη ζωή του μόνο να προσφέρει. Πιθανόν γι’ αυτό το λόγο επέλεξε το επάγγελμα του ιατρού και πιθανόν για τον ίδιο λόγο ασχολήθηκε με την Πολιτική. Θεωρούσε ότι η πολιτική είναι το βήμα που θα του δώσει τη δυνατότητα να βοηθήσει κάθε ανήμπορο, οποιονδήποτε χρήζει βοήθειας ασχέτως της κοινωνικής, οικονομικής ,ή ιδεολογικής του κατάστασης. Χρησιμοποίησε το επάγγελμα του, δεν λογάριασε την προσωπική του περιουσία, εκμεταλλεύτηκε την πολιτική θέση του και έδινε στον κόσμο με όλους τους τρόπους ακόμη και από το υστέρημά του. Δεν κράτησε τίποτε για τον εαυτό του.
    Ο Βασίλης Μπαρμπαγιάννης ήταν μοναδική περίπτωση σύγχρονου πολιτικού που όταν εκλέχτηκε βουλευτής ήταν ΠΛΟΥΣΙΟΣ και τελικά κατέληξε όταν πέθανε να έχει μείνει ΠΑΜΠΤΩΧΟΣ. Αποτελεί επίσης μοναδική περίπτωση βουλευτή, που μετά από είκοσι χρόνια από την απώλεια του , υπάρχουν άνθρωποι που τον ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ και ΚΛΑΙΝΕ.
    Ήταν ο ΠΡΩΤΟΣ που ΙΔΡΥΣΕ και ΛΕΙΤΟΎΡΓΗΣΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ , αφού στα ιατρεία του , στη Νίκαια και στη Σαλαμίνα, εξέταζε τους πάντες δωρεάν. Το σύνθημα του ήταν Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ.
    Ας γίνει η προσφορά του , ο τρόπος που άσκησε την πολιτική και την επιστήμη του , παράδειγμα για όλους εμάς τους νεότερους. Προσωπικά προσπαθώ να συνεχίσω την προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο στην πολιτική μου ζωή , χωρίς ποτέ να αποσκοπώ σε προσωπικό μου όφελος. Αγωνίζομαι μόνο για μία καλύτερη κοινωνία στην οποία να είμαι χρήσιμη .
    Θείε, εκεί που βρίσκεσαι στα πάτρια χώματα μας στη Μάνη, ας είναι αναπαυμένη η ψυχή σου .
    Σε ευχαριστούμε , δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ.
    Happy
    Happy
    0 %
    Sad
    Sad
    0 %
    Excited
    Excited
    0 %
    Sleepy
    Sleepy
    0 %
    Angry
    Angry
    0 %
    Surprise
    Surprise
    0 %
    Previous post Ομιλία μου στην εκδήλωση της UNESCO Πειραιά και Νήσων για την βιώσιμη ανάπτυξη
    Next post Ανακοίνωση υποψηφιότητας μου στις εκλογές της 21ης Μαίου 2023